21.06.2006

Nowa stacja paliw PKN ORLEN w Białymstoku

PKN ORLEN informuje, iż z dniem 15 czerwca br. przy ulicy Księdza Suchowolca w Białymstoku została oddana do użytku stacja paliw w standardzie Premium.

Modernizacja stacji metodą "zburz i buduj" trwała ponad 7 miesięcy. Zgodnie z planem przebudowy na stacji pojawiły się 3 dystrybutory paliw (w tym jeden dla samochodów ciężarowych do szybkiego tankowania) oraz 1 dystrybutor LPG. Stacja oferuje paliwa zgodne z ofertą Premium (Eurosuper 95, ON, VERVA 98, ON VERVA).

Ponadto do dyspozycji klientów oddany został duży sklep (40 metrów kwadratowych) dobrze zaopatrzony w produkty spożywcze (pieczywo, słodycze, piwo), produkty motoryzacyjne, świeżą prasę. Na stacji w Białymstoku podobnie jak w każdym obiekcie typu Premium dostępny jest również program VITAY. Dużym ułatwieniem dla miłośników gry Lotto będzie fakt, iż na stacji zainstalowano lottomat.

Dla zmęczonych podróżą kierowców obiekt ORLEN ma do zaoferowania kącik gastronomiczny, a w nim świeżą kawę oraz hot-dogi. W najbliższym czasie planowane jest uruchomienie wypożyczalni przyczep. Stacja otwarta jest 24 godziny przez 7 dni w tygodniu.

Adres email stacji: sp1419@orlen.pl

Zdjęcia stacji dostępne na prośbę pod adresem: pawel.poreba@orlen.pl lub w formie załącznika do pobrania poniżej.