08.12.2009

Laur Królowej Sportu dla PKN ORLEN

PKN ORLEN otrzymał Laur Królowej Sportu w kategorii SPONSOR. Wyróżnienie zostało przyznane podczas trzeciej edycji Gali Laur Królowej Sportu organizowanej przez Polski Związek Lekkoatletyki.

Laury zostały przyznane dla: najlepszego trenera, zawodnika oraz niespodziankę minionego sezonu, z podziałem na kategorię ogólnopolską i regionalną. Nagrodę otrzymała ponadto osobowość roku oraz sponsor roku, którym został PKN ORLEN.

- Cieszymy się, że wkład Koncernu w rozwój polskiej lekkoatletyki został doceniony i wyróżniony tak prestiżową nagrodą. Sponsoring lekkoatletyki jest dla PKN ORLEN drugim obok sportu motorowego głównym filarem działalności marketingowej firmy oraz szczególnie ważnym narzędziem komunikacji z rynkiem - powiedział Wojciech Kotlarek, Członek Zarządu PKN ORLEN.

W poniedziałkowy wieczór Opera Nova w Bydgoszczy należała do lekkoatletów. Na galę zaproszone zostały największe lekkoatletyczne gwiazdy - oprócz mistrzów z Berlina, wśród których pojawili się między innymi zawodnicy Grupy Sportowej ORLEN (Anita Włodarczyk, Tomasz Majewski i Piotr Małachowski), przybyli medaliści pierwszych w historii mistrzostw świata z Helsinek z 1983 roku.

Uroczystość wręczenia nagród została przygotowana na wzór gali oskarowej. Zaproszone gwiazdy przybyły w limuzynach, po czym na imprezę zostały wprowadzone po niebieskim dywanie.

Galę prowadził duet Paulina i Maciej Kurzajewscy. Po uroczystym wręczeniu nagród odbył się koncert Mieczysława Szcześniaka.

Biuro Prasowe