20.08.2010

Verva Street Racing dla dzieci

Już jutro w centrum Warszawy odbędzie się VERVA Street Racing, pierwsza tego typu impreza w Polsce i jedna z największych w Europie. Kilkadziesiąt unikatowych samochodów wyścigowych i rajdowych, najsłynniejsze zespoły, a także supersportowe auta w jednym miejscu. Wyścigowe emocje przeżywać będą również najmłodsi fani motoryzacji z rodzinnych Domów Dziecka, których zaprosił do zabawy PKN ORLEN. Gościem specjalnym będzie 5-letni Kubuś, podopieczny Fundacji „Mam marzenie”.

VERVA Street Racing to niezwykłe wydarzenie, które z pewnością dostarczy niezapomnianych wrażeń wielbicielom sportów motorowych w każdym wieku. ORLEN zaprosił do wspólnej zabawy m.in. młodych fanów motoryzacji z rodzinnych domów dziecka oraz z Fundacji Dziecięca Fantazja, a także gościa specjalnego 5 – letniego Kubusia, podopiecznego Fundacji „Mam marzenie”. Kubuś marzy, aby zostać kierowcą rajdowym.

Społeczne zaangażowanie biznesu to obszar, który Koncern traktuje jako nieodłączny element swojej działalności, dlatego od wielu już lat inicjuje i wspiera programy poprawiające bezpieczeństwo na drogach. Do kalendarza społecznych inicjatyw naszej firmy wpisał się m.in. program „ORLEN. Bezpieczne drogi”. Również VERVA Street Racing stwarza doskonałą okazję do edukacji dzieci poprzez zabawę. Z myślą o najmłodszych uczestnikach, na terenie imprezy powstała specjalna strefa, w której wszyscy mali fani motoryzacji znajdą coś dla siebie. Przygotowano mnóstwo atrakcji, tak aby nikt się nie nudził. Jedną z nich będzie miasteczko ruchu drogowego, w którym policjanci służyć będą swoją radą i doświadczeniem w kwestiach związanych z prawidłowym poruszaniem się po drodze.