20.07.2012

Olimpijska promocja na stacjach PKN ORLEN

Medale ze złota nawiązujące do Igrzysk Olimpijskich w Londynie oraz najnowocześniejsze smartfony można wygrać w loterii, w jakiej mogą uczestniczyć wszyscy klienci, którzy dokonają zakupów w Stop Cafe lub Stop Cafe BISTRO na stacjach ORLEN. W związku ze zbliżającymi się Igrzyskami PKN ORLEN, który jest sponsorem Polskiej Reprezentacji Olimpijskiej, w tym zawodników z Grupy Sportowej ORLEN oraz Reprezentacji Polski Siatkarzy, przygotował specjalną akcję pod hasłem „Zasmakuj Zwycięstwa”.

Promocja zacznie się 23 lipca i potrwa do 16 września. Do wygrania jest 10 unikatowych, okolicznościowych medali ze złota, które swoim wyglądem nawiązują do Igrzysk Olimpijskich w Londynie. Każdy medal ma wartość około 12 tysięcy złotych. Klienci stacji, którzy skorzystają z oferty kącików gastronomicznych, mogą też wygrać 100 telefonów olimpijskich Samsung Galaxy S III. Promocja przewiduje także miliony punktów VITAY oraz setki tysięcy rabatów na wybrane produkty oferty gastronomicznej Stop Cafe.

Promocja „Zasmakuj Zwycięstwa” ma charakter loterii, w której wygrywa każdy, kto skorzysta z oferty i dokona zakupu w sklepie za minimum 8 zł. Otrzymana od sprzedawcy specjalna zdrapka upoważni do odbioru wyznaczonej nagrody. Każdy los wygrywa, bo każda zdrapka upoważnia do odebrania jakiejś nagrody.

Przygotowana przez PKN ORLEN akcja konsumencka jest związana z aktywnym zaangażowaniem Spółki w nadchodzące Igrzyska Olimpijskie w Londynie. Koncern jest sponsorem narodowej reprezentacji olimpijskiej, a także wspiera indywidualnych sportowców aspirujących do sięgnięcia po najwyższe trofea w zbliżających się Igrzyskach. Do Grupy Sportowej ORLEN należą utalentowani i utytułowani lekkoatleci: kulomiot Tomasz Majewski, dyskobol Piotr Małachowski, młociarka Anita Włodarczyk, biegacze średniodystansowi: Adam Kszczot i Marcin Lewandowski oraz maratończyk Henryk Szost. Dodatkowo, Koncern jest jednym z dwóch głównych sponsorów Reprezentacji Polski Siatkarzy – faworytów do zwycięstwa.

W związku z Igrzyskami Olimpijskimi, dla wielbicieli sportowych emocji, PKN ORLEN przygotował również specjalną aplikację mobilną na smartfony - grę zręcznościową o nazwie „Mega Rzut”. Pozwala ona na wirtualne spróbowanie swoich sił w rzucie dyskiem w konkurencji z godnym przeciwnikiem – Piotrem Małachowskim – polskim mistrzem tej dyscypliny.