14.05.2015

Dwie godziny dla rodziny

15 maja z okazji Międzynarodowego Dnia Rodziny odbędzie się akcja „Dwie Godziny dla Rodziny", której patronem głównym w tym roku został PKN ORLEN.

Inicjatorem akcji jest Fundacja Humanites - Sztuka Wychowania, która już po raz czwarty zaprosiła firmy do udziału w akcji. Tą inicjatywą chcemy zainspirować każdego z pracowników ORLENU do umacniania więzi rodzinnych oraz budowania równowagi pomiędzy pracą zawodową a życiem prywatnym, co jest niezwykle ważne. Tego dnia, pracodawcy skrócą czas pracy o dwie godziny, dzięki czemu, pracownicy będą mogli ten czas spędzić ze swoimi najbliższymi: rozmawiając, bawiąc się – po prostu będąc razem.

- Nasza obecność w projekcie „Dwie godziny dla rodziny” jest tylko potwierdzeniem odpowiedzialności Koncernu za swoich pracowników i ich rodziny. Czas spędzony z rodziną uwalnia od zawodowych stresów, pozwala na odprężenie oraz dystans niezbędny do realizacji kolejnych wyzwań – powiedział Rafał Sekuła Dyrektor Wykonawczy ds. Kadr PKN ORLEN.
Hasło przewodnie tegorocznej edycji to „WSPOMNIENIA ŁĄCZĄ POKOLENIA”. Do akcji przystąpiły również spółki z Grupy Kapitałowej ORLEN.